
SERVÍROVÁNÍ RACLETTE
Poznejte S námi nevšední způsob servírování Raclette.
Existuje mnoho způsobů, jak si raclette připravit.
Tradičně se raclette servíruje s bramborami vařenými ve slupce a nakládanou zeleninou.
Jak na Raclette:
- Na stůl pro Vás připravíme raclette gril různé velikosti dle počtu hostů a vybrané varianty
- Každý host obdrží pánvičku na sýr
- Součástí setů je také variace koření, kterým se jídlo dochucuje dle libosti.
- Základem všech variant je 150 g sýru raclette (na osobu) nakrájeného na plátky a doplněného bramborami vařenými ve slupce, brambory je možno zaměnit za pečivo.
Varianta KLASIK:
- Raclette, brambory vařené ve slupce, nakládané okurky a mladé cibulky
- Jednotlivé plátky sýru postupně vkládáme do pánviček a zapékáme pod grilem.
- Mezitím si na talíři připravíme brambory, které můžeme či nemusíme loupat, nakrájíme, popř. okořeníme.
- Raclette je hotov, když se na pánvičce začne pohybovat a probublávat.
- Hotový raclette naléváme přímo na brambory se zeleninou, či jen tak na talíř, dochucujeme kořením a podáváme.
- Místo brambor je možné zvolit pečivo, které si mimo jiné můžete zapéci na desce grilu a poté jej raclettem polévat, nebo jen přikusovat
- Každý host tak může konzumovat množství dle svých potřeb a v libovolném časovém úseku
- Máte dost? Raclette gril si na chvilku vypněte a pokračujte až Vám slehne
Varianta SUMMER:
- Raclette, mix čerstvé zeleniny, olivy, nakládaná sušená rajčata, pečivo
- Preferujete lehčí jídla? Vyzkoušejte variantu summer s čerstvou zeleninou
- Zeleninu můžete grilovat na desce grilu a poté jej zapékat společně se sýrem přímo v pánvičce
- Výborná je také kombinace sýru a sušených rajčat, jejichž chuť se v pánvičce krásně spojí
Varianta OCHUCENÝ
- Tato varianta je stejná jako varianta klasik, pouze s rozdílem, že neochucený raclette je kombinován s raclettem ochuceným, např. pepřovým
Varianta DELIKATES
- Raclette, variace italských uzenin, olivy, nakládaná sušená rajčata, nakládaná zelenina, brambory vařené ve slupce
- Máte rádi něco pikantnějšího?
- Ochutnejte raclette delikates, variace italských uzenin dodá sýru to pravé grády.
- Uzeniny můžete zapékat se sýrem a olivami v pánvičce, grilovat na desce grilu, přikusovat s pečivem nebo vše spojit přímo na vidličce
Varianta MIX GRIL
- 300g masa (hovězí svíčková, vepřová panenka, kuřecí), 200g Raclette, mix čerstvé zeleniny, brambory vařené ve slupce, pečivo, tři druhy omáček, čerstvé bylinky na dochucení
- Máte rádi sýr, ale na maso nedáte dopustit? Pak je tato varianta přímo pro Vás!
- Základem jsou tři druhy masa nakrájené na tenké plátky
- Tato varianta je velice tvárná a každý host ji může pojmout dle své fantazie
- Maso se společně se zeleninou griluje na desce grilu, poté jej můžete zapékat v pánvičkách společně se sýrem, polévat raclettem, namáčet v omáčkách, dochucovat kořením…
- Také brambory a pečivo můžete grilovat na desce grilu, poté vkládat do pánviček či jen polévat, záleží jen a jen na Vás jakou cestu si zvolíte
Zaujali jsme Vás?
Raclette určitě stojí za vyzkoušení.
Tak přijďte a ochutnejte tuto netradiční specialitu!
Náš školený personál Vám Raclette představí a ukáže Vám možnosti jeho servírování. Po celou dobu stolování Vám budeme k dispozici a rádi Vám se vším poradíme. Naším cílem je, abyste si tento nevšední zážitek opravdu užili.
MASOVÉ FONDUE
Další specialitou našeho podniku je masové fondue.
A v čem je výjimečné?
- Místo oleje používáme horký hovězí vývar, ve kterém se maso připravuje. Maso tak získá lehkou a chutnou příchuť hovězího vývaru.
Servírujeme:
- 300g masa nakrájeného na kostičky (hovězí svíčková, vepřová panenka, kuřecí), mix čerstvé zeleniny, tři druhy omáček, pečivo