Česky English

Klasik pro 2 osoby

370 Kč

Doporučujeme

Klasik pro 2 osoby

Raclette

Historie

Tento polotvrdý sýr z kravského mléka pochází ze Švýcarska. Původně si jej připravovali pastevci na rozžhavených uhlících. Postupem času se rozšířil do ostatních zemí a lidé si jej oblíbili pro jeho odlišný a velice zajímavý způsob přípravy. Raclette je ideální jak pro větší společnost lidí, která si chce zpříjemnit společný večer u dobrého jídla, tak i pro jedince, kteří mají chuť na něco výjimečného.

Pod pojmem Raclette rozumíme nejen sýr, ale také přístroj, na kterém se opéká a jednotlivé přílohy.

Způsob přípravy

Existuje mnoho způsobů jak jej připravit. Nejběžněji se sýr rozpéká na malých pánvičkách ve speciálních raclette grilech a podává s bramborami vařenými ve slupce, nakládanými okurkami a mladými cibulkami. Podávat můžeme také s uzeninou, čerstvou zeleninou, pečivem a jinými ingrediencemi.

Na desce přístroje lze grilovat maso všeho druhu, zeleninu, uzeniny a cokoliv, co má člověk rád. Fantazii se meze nekladou. Jednotlivé ingredience se mohou sýrem polévat přímo na talíři nebo zapékat společně v pánvičkách. Výhodou je, že si každý může připravit pánvičku dle své chuti a raclette si tak mohou užívat nejen milovníci sýrů, ale také masa a pro všechny je tento způsob přípravy jídla velkým zážitkem.